French connection

Vandaag werd ik benaderd door een mij onbekend Française, Dominique Fromentin, die nadere uitleg vroeg over twee personen die op mijn stamboom pagina beschreven staan. De pagina was alleen in het Nederlands geschreven, en ze kwam er niet goed uit met google translate.
Het bleek te gaan over het echtpaar Polack-Pape uit Delmenhorst. Het waren haar directe voorouders, maar ook mijn directe voorouders. Ik stam af van hun dochter; zij van hun zoon. Haar voorouders waren in Frankrijk terecht gekomen. Met haar hulp heb ik weer een stukje kunnen toevoegen aan de wereldstamboom van www.geni.com.
In 2013 had ik met nicht Rosita Steenbeek een bezoek gebracht aan Noord-Duitsland en aldaar ook de familiegraven van de Joodse begraafplaats bezocht. Hier ontdekte we dat ook onze bet-betovergrootmoeder Lea Beke Polack-Pape bij de andere familiegraven lag. Het was mij bij eerdere bezoeken niet opgevallen, omdat ze onder haar nieuw aangenomen Joodse voornaam "Lea" begraven lag. Ik heb inmiddels gezorgd dat de webpagina tweetalig is opgesteld. Op de pagina zelf is nadere informatie te vinden.

IMG_1463 (1)