Webpagina over mijn ouders

Op 18 december jl. overleed mijn vader JBTh (Hans) Hugenholtz (1932-2018) na een zeer langdurig ziekbed als gevolg van een ernstig herseninfarct in 2012. Mijn moeder Gé Hugenholtz-Kuijper (1938-1994) was al in 24 jaar geleden aan de gevolgen van een auto-ongeval overleden. Allebei zijn ze daarmee toegetreden tot de geschiedenis. In aansluiting op mijn andere genealogische pagina’s over mijn voorouders, heb ik de afgelopen dagen ook een pagina over mijn ouders gemaakt. Ik heb een aantal mooie foto momenten uitgezocht over de periode dat ze samen waren en de periode ervoor. De beste herinneringen met mijn ouders spelen zich af in de jaren ‘60 en ‘70.
Suggesties en extra foto’s zijn altijd welkom.

De pagina is via onderstaande link bereikbaar:
https://www.hugenholtz.net/hugenholtz-kuijper/Myheritage DNA onderzoek

Vandaag de uitslag van MyHeritage DNA onderzoek ontvangen. Hiermee kan ik (nabij) familieleden opsporen die tot enkele generaties bij mijn vandaan zitten. Ik kwam op het idee toen ik benaderd werd door een dame die verwekt is in een fertiliteitskliniek en op zoek is naar haar vader. Op basis van andere matches in mijn familie lijkt zij af te stammen van mijn betovergrootvader van moeders kant: Jacob Kuijper (1830-1899) of wellicht nog een generatie verder terug.
Ik heb nu dus mijn eigen DNA resultaten ontvangen en deze op laten nemen in de wereldwijde database van MyHeritage. Ik kan nu zoeken en vergelijken in de database met bestaande DNA profielen, maar ben ook vindbaar voor anderen. Ik ben benieuwd! Ik heb in ieder geval een match gevonden met Ruth Albagly-Levy die vorig jaar haar DNA profiel heeft laten bepalen. Zij is een kleindochter van een neef van mijn oma, die in 1934 naar Israel is gevlucht.

Wie wil nog meer zijn/haar DNA profiel laten bepalen? Ik wil wel uitleg geven kosten van deze test bedragen ca 59 euro incl. verzendkosten.


IMG_8413IMG_8445

Screenshot 2018-06-03 12.27.14

Europa = 100%

Noord- en West-Europa 94,5%
- Noord- en West-Europees 68,2%
- Scandinavisch 26,3%
Asjkenazisch Joods 5,5%
Som = 100,0%