Grafsteen oma Gretchen Leeuwarden

In 2013 kwam ik er achter dat het graf van mijn overgrootmoeder Gretchen Lehmkuhl-Leeuwarden in Nijkerk nog steeds bestond. Zie hierover deze link uit 2013. Het graf was intakt, maar de familie had om onbekende redenen geen steen geplaatst. Mijn tante Margreth Steenbeek-Hugenholtz heeft samen met Mathilde een steen uitgezocht en deze is dit jaar alsnog geplaatst. Oom en tante Albert en Eefje Hugenholtz en Yvonne (dochter van Onkel Hans) en Louis Lyklema-Lehmkuhl hebben bijgedragen in de kosten.
Vandaag zijn wij er voor het eerste naartoe gegaan. Oma Gretchen komt uitgebreid voor in het boek "Rose" van nicht Rosita (Rosita was er niet bij; ze verblijft momenteel in Rome). Mooi dat oma Gretchen eindelijk een steen heeft gekregen. Dank tante (en Mathilde) voor de doortastendheid om de steen te regelen! Het was we een memorabele dag!


2013. IMG_3953IMG_3960IMG_3964IMG_3955

Fernanda Leoni uit Brazilie op bezoek

Dit weekend kregen wij bezoek van Fernanda Leoni en haar echtgenoot Bob uit Brazilië; kleindochter van tante Rose en Onkel Albrecht Leoni-Willig. Onze overgrootmoeders waren zusjes. Ik kan mij deze laatsten nog goed herinneren; ze brachten iedere twee jaar een bezoek aan Europa. Haar oma Rose werd ook wel Rose 2 genoemd. (mijn oma, die een paar jaar ouder was…. was Rose 1)
Overgrootoma Gretchen en tante Henny komen uitgebreid voor in het boek "Rose" van nicht Rosita Steenbeek. Op zaterdag hebben wij eerst tante Margreth Steenbeek-Hugenholtz bezocht en een videoverbinding gemaakt naar haar moeder in Brazilië en Rosita in Rome. Leuk! Daarna de omgeving verkend en 's avonds samen met een aantal familieleden doorgebracht.

IMG_3427IMG_9433
IMG_9545

Bezoek Claire Polack in Bordeaux

Vandaag afgesproken met mme Claire Polack, een verre nicht die in Bordeaux woont. Ze woont midden inzet centrum van Bordeaux. Onze gezamenlijke voorouders kwamen uit Delmenhorst (Duitsland). Ze had een foto van onze betovergrootouders Levi Wolf Polack (1818-1898) en (Lea) Beke Margaretha Polack-Pape (1812-1874) in bezit. Daarnaast had ze nog heel veel oude familiepapieren in bezit. We hebben veel informatie uit kunnen wisselen, hoewel de communicatie moeilijk was. Mijn kennis van de franse taal is niet geweldig en zij spreekt uitsluitend Frans. Toch hebben wij ons een aantal uren uitstekend vermaakt! Mooie kennismaking!

Bezoek Shai en Nurit Sapir uit Israel op bezoek

Deze week hebben Shai en Nurit Sapir Nederland en Duitsland bezocht. Ik was al jaren op zoek naar familie in Israel, maar kon ze niet traceren. Uiteindelijk werd ik -dankzij mijn website- vanuit Israel door Shai gevonden. We bleken veel complementaire informatie te hebben.
Afgelopen zondagavond kwamen ze aan vanuit Tel Aviv en hebben we nog een paar uur bijgekletst in Leusden. De dag er op zijn ze vertrokken naar Noord-Duitsland.
Gisteravond hebben Monique en ik, met tante Margreth Steenbeek-Hugenholtz, Onno&Giovanna en Mathilde gegeten in Amersfoort. Vandaag zijn wij de hele dag op stap geweest en in de avond nog een aantal familieleden op bezoek gehad. Henriette, Mathilde en zoon Matheus; mijn broer Bram met zoon Luc; mijn zusje Esther. Helaas staat niet iedereen op de foto's….

IMG_2522IMG_2541IMG_2525IMG_2527IMG_2551IMG_2557