Opnieuw contact met Leeuwarden-tak

Onlangs heb ik oude correspondentie opnieuw doorgelezen die ik 20 jaar geleden gevoerd heb met mijn verre familielid Hilla Frenkel-Levy (dochter van Richard Levy). Nu viel mij op dat ze verwees naar een neef Willy Leeuwarden die naar Allicante (Spanje) zou zijn verhuisd. Nu heette een neef van mijn grootmoeder ook Willy Leeuwarden, maar die moet zo rond 1870-1880 geboren zijn. Ik kan hem nog niet inpassen in mijn genealogie, maar hij moest dus familie zijn.
 
Vorige week heb ik een verslag opgevraagd van ene Willy Leeuwarden van wie een getuigenis was opgenomen tijdens het Auschwitz tribunaal in Frankfurt van 1964. Ik had verwacht  dat deze getuigenis van de neef van oma zou zijn, maar het bleek om een andere Willy Leeuwarden te zijn die in 1920 geboren was.
 
Verder op zoek naar de Willy Leeuwarden liep dood. In heel Spanje bleek één Leeuwarden te wonen; Samuel Leeuwarden, maar ik kon deze telefonisch niet bereiken. In Duitsland woonden er echter wel een paar, waaronder Bremen. Mijn overgrootmoeder Leeuwarden kwam uit die omgeving. De eerste die ik belde was Motek Leeuwarden, die een zoon bleek te zijn van de Willy Leeuwarden die naar Spanje was verhuisd. Hij vertelde dat zijn vader inmiddels was overleden, maar ook dat deze in 1920 geboren was. Zijn gegevens hoop ik te zijner tijd in te kunnen passen.
 
Conclusie tot dusverre: mijn familielid Willy Leeuwarden die naar Spanje was verhuisd, bleek dezelfde te zijn als de Willy Leeuwarden die in 1920 geboren was en een getuigenis had afgelegd in het Auschwitz tribunaal in 1964.